Kiosk Ome Toon Oldenzaal
Kiosk Ome Toon Oldenzaal
Kiosk Ome Toon Oldenzaal

Nieuwsoverzicht:

Van Der Donk

Van Der Donk

 

Van Der Donk: echte handgemaakte sigaren uit Culemborg.

In een klein team zijn deze mensen iedere dag bezig om prachtige sigaren te maken.

Een stukje orgineel vakmanschap, dat zich uit in een heerlijke sigaar.

Er zijn 14 verschillende modellen bij ons te koop, zoals bijvoorbeeld een Corona, een korte Corona, een Tuitknak en een Panatella.

En sinds kort is er ook een prachtige assortimentsdoos, die staat hieronder afgebeeld. Mooi om te geven en geweldig om te krijgen.


\"\\"\\"\"\"\\"\\"\"

In 2014 hebben wij via de organisatie van \\\"Oldensail\\\" een kist van \\\"Van Der Donk\\\" aan Hans Wiegel (VVD politicus) mogen leveren. Hij is liefhebber van het model \\\"Finishing Touch\\\". 

Wilt u meer weten over deze mooie sigaren, kom gerust langs in de winkel, ik vertel u er graag meer over.Geplaatst: 2020-10-13

Electronisch roken, dampen, vapen.

Electronisch roken, dampen, vapen.

Er veel te doen over electronisch roken, of dampen, of Vapen.

Daar mag ik geen reclame voor maken en ook absoluut niet promoten. Want roken is roken.

(Dat wij rokers ieder jaar 3 miljard!!! euro aan de schatkist toevoegen, laat ik maar niet vermelden)

Klopt, het is en het blijft roken. Maar misschien mag ik wel iets uitleggen.

 

Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden van het alternatieve roken.

Je hebt de vloeistoffen met een open en een gesloten systeem en je hebt Heat not burn.

Vloestoffen zijn er in vele soorten, smaken, sterktes, en verschillende nicotine gehaltes, zelfs met 0% nicotine. Ook zijn er heel veel verschillende apparaten om de vloeistof te verdampen. Vermoedelijk worden de smaken in 2021 verboden.

Voor het andere product: Heat not burn, is er momenteel nog maar 1 systeem op de markt. Dit product verwarmd de tabak, maar verbrand deze niet.

Hierbij moet ik het helaas laten, want verdere uitleg, of de verschillende merken noemen, kan al gezien worden als promotie van deze producten en dat is dan dus weer reclame maken. En dat mag ik dus op dit platform niet doen.

 

Heb je hierna nog vragen, dan zal ik die graag voor je beantwoorden in onze winkel. Wij zijn een sigaren- en tabaksspeciaalzaak en mogen in onze winkel alles vertellen, uitleggen, presenteren en laten zien over de 3 mogelijkheden die er zijn.

Dus, tot ziens bij ons in de winkel.Geplaatst: 2020-10-13

Historie van enkele longfillers, o.a. Cubanen

Historie van enkele longfillers, o.a. Cubanen

Cohiba

De Cohiba sigaar is de par excellence van Havana.

Haar intellectuele auteursrechten liggen bij de revolutionaire Che Guevara. Hij moedigde de Cubaanse sigaar industrie aan en was verantwoordelijk voor de productie. Zijn doel was simpel: \"De oprichting van een revolutie sigaar dat alles moest overtreffen wat eerder werd geproduceerd\". Het moest de ultieme sigaar worden.

De sigaren worden sinds 1968 voor het grootste deel geproduceerd in de fabriek \"El Laquito\" in een van de buitenwijken van Havana. Alleen de \"Robusto\"- en \"Splendido\" formaten worden deels in de fabrieken \"Partagas\" en \"H.Upmann\" in oud Havana geproduceerd.

Het geheim van de uitstekende kwaliteit van de Cohiba (de naam is het oude woord voor \"sigaar\" van de Taino Indianen) is gebaseerd op drie kenmerken: ten eerste, alleen de allerbeste bladen zijn geselecteerd. De Cohiba heeft voorrang boven alle andere merken, en is de eerste keuze (selectie) uit elke oogst. Cohiba kan kiezen uit bladeren van 10 plantages. Ten tweede worden de bladeren drie keer gefermenteerd (op de meeste andere sigaren gebeurd dat twee keer). De derde fermentering vindt plaats in de fabriek en duurt 18 maanden extra. En ten derde, de sigaarmakers, de \"torcedores\" zijn de beste uit heel Cuba. 

In den beginne was de Cohiba alleen bestemd voor buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en diplomaten. Sinds de World Cup in 1982 in Spanje wordt het voor de reguliere export geproduceerd.

Romeo Y Julieta

Dit is een van de meest beroemde Havana merken met de meeste formaten, wel 60. \"Pepin\" Rodriguez Fernandez was voorheen hoofd van de Cabañas-fabriek.

Voordat die fabriek werd overgenomen door American Tobacco, kocht hij in 1903 (van eigen spaargeld) een fabriek die uitsluitend voor de Cubaanse markt produceerde.

Door zijn inzet werd het merk zeer populair in het buitenland.

Bijzonder was dat hij aan koningen en staatshoofden leverde, waarvoor hij speciale banderoles liet produceren. Zodoende produceerde de fabriek meer dan 15.000 verschillende banderoles in die tijd.

Het naar Winston Churchill vernoemde formaat is veruit de meest beroemde. Maar ook de nr. 1 en nr. 2 zijn erg populair. Met name de \"Belicosos\", en de Robusto \"Exhibicion nr. 4\" worden zeer gewaardeerd onder fijnproevers. 

 

MonteCristo

Voordat de Cohiba in 1982 op de markt kwam, was MonteCristo decennia lang het meest populaire sigarenmerk.

Na de oorlog zijn er meer en meer modellen gemaakt, om te voldoen aan de stijgende vraag. Zodoende zijn er van de oorspronkelijke 4 modellen, tegenwoordig meer dan 13 modellen beschikbaar.

Het merk was oorspronkelijk eigendom van de familie Garcia en Menendez. Ze hadden het merk in 1935 opgericht. Nadat Fidel Castro de macht overgenomen had, verhuisden ze, net als vele anderen, naar de Canarische eilanden.

De Montecristos worden tegenwoordig geproduceerd in de fabriek van José Marti (voorheen H.Upmann) en El Laquito (waar ook de Cohibas vandaan komen).

De naam heeft zijn oorsprong als volgt: Om de verveling tegen te gaan tijdens het werk, werd er luid voorgelezen. De roman van Alexandre Dumas\' de graaf van Monte-Cristo\"  was het meest populaire, evenals Shakespear\'s \"Romeo en Julia\". Tegenwoordig zullen er eerder revolutionaire leuzen door de luisprekers schallen, dan muziek.

Het succes van sigaren is onder meer, dat de Ligero bladeren in speciaal Cederhout  worden bewaard.

 

H. Upmann

H.Upmann was oorspronkelijk een Londense bank met een filiaal in Havana. Waarbij de \"H\" staat voor de voornaam van de Duits-Amerikaans stichter Hermann.

Rond 1830 begon de ijverige Managing Director van het filiaal in Havana sigaren te sturen naar zijn bestuur in Londen. Hij liet dit in een Cederhouten verpakking versturen en labelde het met de naam van de Bank. Deze incidentele zendingen werden al snel regelmatige zendingen en zodoende al snel een bedrijf op zich.

Het merk werd geregistreerd in 1844 en in 1845 volgde de oprichting van de fabriek in het centrum van Havana in de buurt van het Capitool. Tot aan het begin van de Cubaanse revolutie was de fabriek eigendom van de familie van Menendez. De familie introduceerde in 1930 als eerste de aluminium tube met binnenin cederhout. Tegenwoordig heet de fabriek: José Martin. Met ongeveer 900 medewerkers worden dagelijks honderdduizend sigaren geproduceerd. De fabriek produceert verschillende merken. Onder andere enkele modellen van merk Montecristo; de No. 2, No. 4 en Especial No. 2. Maar natuurlijk ook hun eigen H.Upmann collectie.

 

Jacob van Meer 
(geen Cubaan)

De Jacob van Meer sigaren danken hun naam aan een zeilschip, een zgn. barkentijn. Deze prachtige driemaster vaarde van de tweede helft van de 19e eeuw tot de jaren \'30 van de vorige eeuw over de oceaan. 

In de lente van 1872 begon de Jacob van Meer aan haarmaiden voyage. Eindbesteming: Indonesië. De bemanningsleden ontdekten er al snel de uitzonderlijke Indonessische tabaksbladeren en laadden hun schip ermee vol. Sindsdien verscheepte het uitsluiten het bruine goud.

Hoewel de Jacob van Meer vandaag niet meer vaart, leeft haar naam verder in de vorm van een mooi en uitgebreid sigarengamma van uitzonderlijke kwaliteit. Stuk voor stuk worden ze met liefde en passie gemaakt. Het omblad is afkomstig uit Besuki een plaatsje op het eiland Java. Voor het dekblad wordt het kostbare Sumatra Deli zandblad gebruikt.Dit geeft de sigaren  zijn geraffineerde milde smaak. Het binnengod bestaat ui een mix van Indonesische,Braziliaanse en Cubaanse tabakken zorg.vuldig samengesteld door de melangeur.

\"\"Geplaatst: 2020-09-17

Schoenreparatie bij Kiosk Ome Toon

Schoenreparatie bij Kiosk Ome Toon

De oktober aanbieding:  GRATIS schoenspanner, bij reparatie vanaf € 45,-

 

De reparaties worden uitgevoerd door: Bert Regeling, schoen- en ruitersportreparaties.

Schoenreparatie Bert Regeling te Dedemsvaart en Den Ham is een veelzijdig bedrijf waar u een uiteenlopende service krijgt. Zij zijn een gespecialiseerd familiebedrijf voor uw schoenreparaties. Naast standaardreparaties, repareren zij merkschoenen vakkundig en origineel met de beste materialen. Zij zijn niet de schoenmakerij die u door verwijst als het te moeilijk wordt. Zelfs voor orthopedische schoenaanpassingen en ruitersportreparaties zijn zij ingericht.Geplaatst: 2020-10-13

Stomerij service

Stomerij service

Al uw kleding kunt u laten reinigen bij onze stomerij service.

Maar ook uw dekbedovertrek, het dekbed zelf, de matrashoes, gordijnen, vitrages, noem maar op.

Voor kleding met leer, suede gelden aangepaste tarieven. Ook uw gala- of bruidskledij kunt u bij ons veilig laten reinigen.Geplaatst: 2020-10-13Home
Nieuws
Foto
ContactLotto spelen bij Ome Toon Krasloten koop je bij Ome Toon De TOTO speel je bij Ome Toon Staatsloten kopen bij Ome Toon Servicepoint DHL